První Emu hnědý zavítal na naši farmu začátkem roku 2017, kdy jsme se rozhodli, že začneme s jejich chovem. Tito běžci jsou druhým největším nelétavým ptákem na světě. Původem pochází z Austrálie, kde se živí především bobulemi a semeny, ale jelikož jsou všežravci, nepohrdnou ani drobnými obratlovci, hmyzem atd. (jsou velice nenároční). Mezi jejich přednosti patří i otužilost, díky které nepotřebuje Emu na zimu vytápěné ubikace, ale vystačí si pouze s podestlaným přístřeškem.

Pohlavní dospělosti dosahují až ve 2-3 letech života. Do té doby nelze rozeznat (kromě testů DNA) samičku od samečka. Snůška čítá cca 5-15 vajec o hmotnosti až 900g, jejichž inkubace trvá cca 56 dní. Doba odchovu mláďat trvá cca 6 měsíců.

Emu se dožívají věku až 35 let a jejich tělesná váha se pohybuje okolo 20-50 Kg. Je všeobecně známo, že Emu hnědý dokáže vyvinout rychlost až 50 km/h, ale nikde jsme se nedočetli, že Emu milují vodu a koupání, které jim zejména v letních měsících velice často dopřáváme.

 

Z našich zkušeností můžeme doporučit (na rozdíl od daňků a jelenů) tyto zvířata pro chov na zahradě. Jde totiž o velice klidná, společenská a mírumilovná zvířata.

V současné době nabízíme k prodeji 5 kusů, stáří 2 - 2,5 roků.

Cenu Vám sdělíme osobně, telefonicky nebo e-mailem.

Fotky z naší farmy: